Dostupni linkovi

Clinton u Predsjedništvu BiH: Važnost ispunjavanja obveza na europskom putu


Clinton u Predsjedništvu BiH
molimo pričekajte

No media source currently available

0:00 0:00:56 0:00

RSE/Video: Clinton u Predsjedništvu BiH

Predsjedatelj Predsjedništva Bosne i Hercegovine Mladen Ivanić, te članovi Predsjedništva, Bakir Izetbegović i Dragan Čović, primili su u subotu izaslanstvo Sjedinjenih Američkih Država koje je predvodio bivši predsjednik Sjedinjenih Američkih Država Bill Clinton.

Članovi Predsjedništva BiH su zahvalili Sjedinjenim Američkim Državama za sve što su učinile za narode i građane u BiH, te su osobito pozdravili kontinuiranu prijateljsku i aktivnu potporu koju SAD-e pružaju Bosni i Hercegovini, saopćeno je iz Predsjedništva BiH.

Istodobno su istaknuli da je dobrodošla američka pomoć na intenzivnijem ispunjavanju neophodnih uvjeta za priključenje europskim integracijama, kao i važnost ispunjavanja obveza na europskom putu, s posebnim naglaskom na gospodarskim i ekonomskim reformama, te rješenju ostalih pitanja koja će omogućiti približavanje Europskoj uniji.

Ocijenili su važnim postojanje opće suglasnosti i izražene volje svih sudionika političkog života BiH za provođenje reformi i ostvarivanje pomaka, koji će približiti Bosnu i Hercegovinu Europskoj uniji.

Bivši predsjednik SAD-a Clinton je naglasio spremnost SAD-a da pomogne euroatlantsku integraciju Bosne i Hercegovine. Prema njegovim riječima, američka administracija snažno podupire europsku integraciju BiH i spremnost bh. vlasti da provedu neophodne reforme.

Clinton i članovi američkog izaslanstva su još jednom potvrdili američko prijateljstvo prema Bosni i Hercegovini, kao i otvorenost za pomoć na političkom i ekonomskom planu, uključujući i uspostavljanje privatno-javnih partnerstava u SAD-u namijenjenih potpori za razvitak gospodarstva.

XS
SM
MD
LG