Dostupni linkovi

Čelnici Srebrenice u Vladi Srbije: Četiri prioritetna projekta


Delegacija Srebrenica u razgovoru sa delegacijom Srbije koju predvodi Zorana Mihajlović
Delegacija Srebrenica u razgovoru sa delegacijom Srbije koju predvodi Zorana Mihajlović

Načelnik opštine Srebrenica Ćamil Duraković razgovarao je sa vicepremijerkom i srpskom ministarkom građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zoranom Mihajlović na sastanku održanom u zgradi Vlade Srbije u Beogradu.

Tema su bili zajedničkim projekti u srebreničkoj opštini koji će biti realizovani iz donacije Vlade Srbije u vrednosti od tri miliona evra.

Kako je saopšteno iz kabineta Mihajlovićeve, reč je o prvom radnom sastanku koji je organizovan nakon održavanja investiciono-razvojne konferencije u Srebrenici 11. novembra 2015. godine, na kojoj je premijer Aleksandar Vučić saopštio da će Vlada Srbije donirati pet miliona evra kao pomoć ovoj opštini.

Petočlana delegacija iz Srebrenice, predvođena načelnikom Ćamilom Durakovićem i predsednikom Skupštine ove opštine Milošem Milovanovićem, predstavila je potpredsednici srpske Vlade četiri projekta koje je opština Srebrenica odabrala kao prioritetne.

U pitanju su projekti izgradnje dečijeg obdaništa u Srebrenici, izgradnja porušenog mosta na jezeru Perućac sa pristupnim saobraćajnicama, rekonstrukcija šest kilometara duge glavne saobraćajnice u Srebrenici, kao i izgradnja proizvodne hale u industrijskoj zoni.

Zorana Mihajlović i Ćamil Duraković
Zorana Mihajlović i Ćamil Duraković

"Vlada Srbije će sa održati obećanje i finansirati infrastrukturne projekte koji će omogućiti bolji život građana Srebrenice i jačanja dobrosusedskih odnosa dve države. Naravno, razgovor o ovim projektima danas ne bi bio moguć da u prethodnom periodu nismo uredili naš budžet i sproveli mere fiskalne konsolidacije", rekla je Mihajlović, navodi se u saopštenju.

Ćamil Duraković istakao je da projekti o kojima se razgovara imaju kako životan, tako i simbolički značaj za građane Srebrenice.

"Projekti su odabrani tako da pokrivaju različite oblasti od značaja za razvoj Srebrenice i sprovodiće se u interesu svih naših građana", rekao je Duraković.

Na sastanku je zaključeno da će operativni timovi Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture i opštine Srebrenica, zajednički raditi na kompletiranju projektne dokumentacije i preciziranju administrativnih mehanizama po kojima će realizovati projekti.

Vlada Srbije je 11. novembra 2015. godine donela Zaključak o finansijskoj pomoći Oštini Srebrenica. Od ukupne vrednosti od pet miliona evra, dva miliona evra je već uplaćeno kao direktna budžetska pomoć, dok je tri miliona evra predviđeno za zajedničke infrastrukturne projekte.

XS
SM
MD
LG