Dostupni linkovi

Blog uživo: Obama zahvalio Amerikancima, Romney čestitao pobjedu

23:02 6.11.2012.
Dobro došli na blog uživo Radija Slobodna Evropa na kojem možete pratiti tok američkih izbora iz minuta u minut. U jedan sat iza ponoći po evropskom vremenu zatvaraju se birališta u državama na Istočnoj obali SAD kada se očekuju prve izlazne ankete i nezvanični rezultati. Budite s nama
23:13 6.11.2012.
Dopisnik Radija Slobodna Evropa iz Vašingtona Richard Solash razgovarao je sa nekoliko glasača u Arlingtonu (Vašington):

Will Blake, Romnijev glasač - "Da budem iskren nisam video dramatičnu razliku između dva kandidata (o spoljnoj politici) do te mere da bih pomislio da se predsednik Obama dovoljno iskazao da bi poljuljao moje mišljenje".

Brandon Colet, Obamin glasač - "Iako ne verujem u većinu stvari kod (Obamine) fiskalne politike, njegovu socijalnu politiku podržavam više nego Romnijevu".

Joe Reddan, koji je odbio da kaže kojeg kandidata podržava - "Predizborna kampanja je bila najnegativnija od svih koje sam do sada video. Ako se nemaš čime pohvalati, onda udariš po drugom kandidatu, a ako si taj drugi - onda ni ne možeš da ponudiš neku novu viziju, što stvara veoma negativnu atmosferu i šalje ne baš pozitivnu poruku."
23:19 6.11.2012.
Pogledajte kako izgleda izborni dan širom Sjedinjenih država (Foto galerija i video)

23:51 6.11.2012.
Mapa za satnicom zatvaranja birališta po državama (dodajte šest sati za srednjeevropsko vrijeme).

Na našoj specijalnoj stranici za predsjedničke izbore možete naći objašnjenje sistema izbornog koledža po kojem se bira predsjednik SAD kao i biografije predsjedničkih i potpredsjedničkih kandidata i druge interesantne tekstove, videa i fotogalerije...

Video sa objašnjenjem izbornog koledža

Učitajte više sadržaja...

XS
SM
MD
LG