Dostupni linkovi

BiH dočekuje SAD na prijateljskoj utakmici u Sarajevu


Pred prijateljsku utakmicu BiH i SAD
molimo pričekajte

No media source currently available

0:00 0:03:00 0:00
Fudbalska reprezentacija BiH u srijedu uveče igra prijateljsku utakmicu protiv selekcije Sjedinjenih Američkih Država na stadionu Asim Ferhatović Hase u Sarajevu. Rezultati nisu u prvom planu, ali će oba selektora, Safet Sušić i Jurgen Klinsmann, na teren izvesti najbolje i najspremnije igrače.

Nakon dugo vremena, stadion Asim Ferhatović Hase biće domaćin fudbalskoj reprezentaciji BiH. Selektor popularnih Zmajeva Safet Sušić kaže kako očekuje tešku utakmicu protiv selekcije SAD-a.

“Imamo jednu tešku utakmicu pred nastavak kvalifikacija. Ovo do sada je sve nekako lagano bilo, izuzev utakmice protiv Grčke u Atini. Treba nam jedna jaka i teška utakmica, protiv jednog izuzetnog protivnika i ja se nadam da će tako i biti”, smatra Sušić.
Safet Sušić na konferenciji za novinare
Safet Sušić na konferenciji za novinare

Selektor fudbalske reprezentacije Sjedinjenih Američkih Država Jurgen Klinsmann nije krio poštovanje prema bh. fudbalskoj selekciji.

“Vrlo smo uzbuđeni što ćemo godinu dana do Svjetskog prvenstva započeti utakmicom protiv Bosne i Hercegovine, protiv jedne od najboljih europskih nacionalnih selekcija koja je 13. reprezentacija svijeta i ima fantastične igrače poput Džeke, Ibiševića, Misimovića i drugih. Željeli smo igrati protiv najboljih igrača i utakmica protiv BiH će nam to pružiti”, kaže Klinsmann.

Obje reprezentacije su u sjajnoj formi. Reprezentacija BiH je prva u grupi G kvalifikacija za odlazak na Svjetsko prvenstvo u Brazilu. U šest odigranih utakmica zabilježili su pet pobjeda i jedan remi sa gol razlikom 23:3. Ovi rezultati donijeli su bh. timu 13. poziciju na FIFA-inoj rang-listi. S druge strane, ni Amerikancima ne ide loše na putu za Brazil.

Od šest kvalifikacijskih utakmica, četiri su bile pobjede, jedan remi i jedan poraz. Za obje reprezentacije ova utakmica će biti veliki test pred završne utakmice kvalifikacija.
XS
SM
MD
LG