Dostupni linkovi

Bashkohu: Osuda masakra nad Palestincima


Ilustrativna fotografija
Ilustrativna fotografija

U organizaciji Islamskog pokreta Bashkohu (Pridruži se), u petak je u centru Prištine održan protest podrške Palestini, pod motom "Kosovo za Palestinu".

Uz uzvike 'Allahu Ekber', 'Palestino uz tebe smo', 'Bojkot Izraelu', oko stotinjak građana protestvovalo je ispred Nacionalnog pozorišta u Prištini u znak podrške palestinskom narodu.

Generalni sekretar ovog pokreta, Fuad Ramiqi, pred okupljenima je rekao da se u Palestini ubija nevin narod samo zato što pripada drugoj naciji i veri.

"Ovaj narod neprestano pati, i to zato što je neko drugi odlučio u njihovo ime, bez njihove dezvole i bez njihove prisutnosti. Samo narod Palestine može da odlučuje o sebi. Došlo je vreme da međunarodna zajednica ispravi nepravdu, delovanjem, a ne samo rečima i rezolucijama", kazao je Ramiqi.

"Mi, kao narod koji je proživeo slične zločine od našeg vekovnog okupatora, najbolje znamo kako se oni osećaju. Oštro osuđujemo ovaj masakar izraelskih kriminalaca", tvrdi Ramiqi.

Islamski pokret Bashkohu pred okupljenima je predstavio i svoje zahteve - uklanjanje embarga i bezuslovnu deblokadu za Gazu, da UN formira međunarodni sud za genocid, ratne zločine i za zločine nad čovečanstvom za Izrael, te povratak svih palestinskih izbeglica u svojim mestima.

Od Skupštine Kosova zatraženo je da se usvoji rezolucija kojom se osuđuje agresija Izraela nad palestinskim narodom, i da zamrzne sve odnose sa Izraelom.

Na kraju ovog desetominutnog protesta, žena pod imenom Remzije Sefa sa pribivalištem u Švedskoj, približila se organizatorima i od njih zatražila informacije o svom bratu, Fatonu Sefi, koji je pre šest meseci proglašen mrtvim u Siriji, dodajući da nema nikakve dokaze o njegovom smrtu i da ne veruje ovoj organizaciji. Ona je istakla da je bila protiv njegovog odlaska u rat u Siriju i da ne veruje u njegovu smrt.

To je organizatore naljutilo i od okupljenih su zatražili da se odmah raziđu.

XS
SM
MD
LG