Dostupni linkovi

Street art news: Banjalučki mural u top pet najboljih ovog mjeseca


Banjalučki mural
Banjalučki mural

Poznati portal za svjetsku uličnu umjetnost "Street art news" stavio je na svoju listu mural u Banjaluci i to na četvrto mjesto najboljih murala nastalih u novembru ove godine.

Kako su istakli, novembar je donio mnoštvo stilova i nekoliko fantastičnih umjetnika, među kojima su umjetnici Artez i Lonac, koji su oslikali mural u Banjaluci.

Tako su se Banjaluka i BiH našli na listi najoriginalnijih murala iz cijelog svijeta za novembar, u konkurenciji murala iz SAD, Velike Britanije, Malezije, Argentine, Francuske, Ukrajine i Italije.

“Drago mi je da se mural iz Banjaluke našao na toj listi. Mislim da takvih umjetničkih murala treba još biti u našem gradu i mi ćemo podržati takve projekte. Moramo samo voditi računa da to bude na mjestima koja ne ometaju bezbjednost građana. Pobornik sam takozvanog probnog perioda. Vidjećemo i kako će građani reagovati na mural i u okviru toga ćemo dalje i djelovati”, istakao je načelnik Odjeljenja za stambeno komunalne poslove Grada Banjaluka Zoran Novaković.

To je ujedno i prvi mural u Banjaluci. Nastao je u okviru četvrtog "Flaster Graffiti Jam-a". Oslikali su ga umjetnici Artez iz Beograda i Lonac iz Zagreba na fasadi zgrade površine 180 m2 u banjalučkom naselju Borik. Mural je izraz zajedničke umjetničke kompozicije, sa motivima koje umjetnici inače obrađuju.

XS
SM
MD
LG