Dostupni linkovi

Ambasador Skat: SAD će podržavati Srbiju na putu ka EU


Uručivanje akreditiva: Tomislav Nikolić i Kajl Rendolf Skot
Uručivanje akreditiva: Tomislav Nikolić i Kajl Rendolf Skot

Novi američki ambasador u Beogradu Kajl Rendolf Skat najavio da će kao ambasador SAD podržati napore Srbije u napredovanju ka članstvu u EU, poboljšanju regionalnih odnosa i razvijanju pomirenja i integracija.

"Mi zajedno možemo da unapredimo američko-srpske ekonomske odnose, kako bismo stvorili radna mesta i dali priliku mladim ljudima u Srbiji i Americi", rekao je ambasador koji se predstavio video snimkom na kojem na tečnom srpskom poručuje da mu je čast da bude ambasador u Srbiji.

Ambasador, koji je danas predao akreditiv predsedniku Srbije Tomislavu Nikoliću, naveo je da je diplomatsku karijeru započeo pre 30 godin baš u ovom regionu.

"Zovem se Kajl Skot i čast mi je da budem američki ambasador u Srbiji. Pre 30 godina počeo sam diplomatsku karijeru u vašem regionu. Kroz 16 selidbi i osam država, supruga i ja smo podigli dva sina Marka i Kristijana. Ovo je prvi put da idemo bez njih ali se mnogo raduju posetama Srbiji", rekao je Skat.

Na kraju snimka, on je naveo da voli da uživa u prirodi u slobodno vreme, vozi bicikl i upoznaje nove kulture.

"Srbija je baš kao i Arizona u kojoj sam odrastao poznata po svojoj prirodnoj lepoti i geografskoj raznovrsnosti", rekao je Skat i dodao da jedva čeka da upozna Srbiju - lepu zemlju i velikodušno gostoprimstvo koje je poznato širom sveta.

VIDEO: Obraćanje ambasadora na srpskom jeziku

Ambasador Skat: Želim unaprediti odnose SAD i Srbije
molimo pričekajte

No media source currently available

0:00 0:01:47 0:00

XS
SM
MD
LG