Dostupni linkovi

BEOGRAD


Potraga za hasskim optuzzenikom Ratkom Mladichem intenzivirana je nakon ssto je policija presrela jedan od njegovih telefonskih razgovora, prenela je americcka agencija AP izjavu neimenovanog bezbednosnog zvaniccnika.
"Mladich je nedavno napravio gressku kada je sa mobilnog telefona pozvao jednog svog prijatelja. To je nadlezznima pomoglo da lociraju njegove pomagacce koji znaju gde se on krije", rekao je taj zvaniccnik. Izvor AP nije rekao kada je taccno presretnut Mladichev telefonski razgovor, ali je nagovestio moguchnost da je bivssi general Republike Srpske zvao nekoga iz Rusije u Srbiju. "Trazzili smo od Rusa da provere da li se Mladich nalazi na njihovoj teritoriji, ali nismo dobili nikakav odgovor od njihovih sluzzbi bezbednosti", rekao je taj zvaniccnik. Portparol ruskog tuzzilasstva Vasilij Glussccenko rekao je da njegova kancelarija ne mozze da da informacije da li je Srbije ili neka druga zemlja zahtevala od Moskve da trazzi Mladicha.
Kako prenosi AP, zapadne dilomate u Beogradu veruju da se Mladich kreche izmedju Srbije i Republike Srpske, prachen dobro naoruzzanim ljudima koji su mu verni. Kada je u Srbiji, prenosi AP pozivajuchi se na neimenovene diplomate, Mladich se krije u nekom od dobro ccuvanih vojnih objekata, ili u kuchama penzionisanih vojnika, bosanskih Srba, i tvrdih nacionalista koji u njemu vide ikonu i ratnog heroja.
XS
SM
MD
LG