Dostupni linkovi

BEOGRAD


Ambasada Italije u Beogradu demantovala je da su vlasti u Rimu uslovile transfer osudjenog pilota Emira SSissicha spremnosschu Vlade Srbije da primi 100.000 drzzavljana Srbije i Crne Gore koji navodno ilegalno borave u Italiji.
Ambasada Italije je izmedju ostalog saopsstila da ne raspolazze podacima o tako visokom broju ilegalnih drzzavljana Srbije i Crne Gore u Italiji koje treba izrucciti maticcnoj zemlji". "Velika vechina drzzavljana Srbije i Crne Gore u Italiji inacce poseduje uredne boravissne, radne ili studijske dozvole", dodaje se u saopsstenju Ambasade Italije.
Ministar pravde Srbije Zoran Stojkovich izjavio je 24. decembra da pilot bivsse JNA Emir SSissich joss nije prebaccen u SCG na izdrzzavanje zatvorske kazne, jer je Italija predlozzila sporazum prema kome bi, pored SSissicha, Srbiji bilo izrucceno joss 100.000 emigranata.
SSissich izdrzzava petnaestogodissnju kaznu zatvora u Rimu, zbog obaranja helikoptera posmatracca Evropske zajednice iznad Hrvatske poccetkom 1992. godine. Medju poginulim diplomatama EU, najvisse je bilo Italijana.
XS
SM
MD
LG