Dostupni linkovi

PODGORICA


Potpredsednik crnogorskog parlamenta Dragan Kuovic usprotivio se ucescu eksperata Organizacije za evropsku bezbednost i saradnju (OEBS) i Saveta Evrope u dijalogu o uslovima organizovanja referenduma u Crnoj Gori.
Prema njegovim recima, u Crnoj Gori postoje demokratski uslovi za odrzavanje referenduma, zbog cega nije potrebno pozivati bilo koga sa strane kako bi se mesao u crnogorske unutrasnje stvari. Njemu se posebno ne dopada to sto se unapred izrazava sumnja da ce crnogorska vlast napraviti takav ambijent za referendum, gde ce na razne nedemokratske i nepostene nacine biti ostvaren potrebni cenzus i ubedljiva vecina. "To je apsolutna neistina", kategorican je potpredsjednik crnogorske Skupstine.
Predsednik Socijalisticke narodne partije Predrag Bulatovic, takodje se protivi dolasku posmatracca OEBS-a i Saveta Evrope. isticcucci da je jedino prihvatljivo posredovanje Evropske Unije.
Ministar spoljnih poslova Srbije i Crne Gore Vuk Draskovic predlozio je da se, radi dogovora vlasti i opozicije u Crnoj Gori, u referendumski proces ukljuce predstavnici OEBS-a i SE, sto ce Ministarstvo, kako je najavio, i zvanicno zatraziti.
XS
SM
MD
LG