Dostupni linkovi

BEOGRAD


Srpski zvanicnici pripremaju javnost za hapsenje jednog od dvojice najtrazenijih haskih optuzenika generala Ratka Mladica i obruc oko njega se steze, objavljuju beogradski mediji. Prema saznanjima Danasa, do otkrivanja mreze pomagaca haskih optuzenika doslo je posle presretnutog telefonskog razgovora Mladica sa jednim od pomagaca.
Prema navodima izvora lista, ratni komandant bosanskih Srba nema volje da se preda i preti onima koji bi ga eventualno prijavili i uhapsili.
Nakon izjave specijalnog tuzioca Srbije Vladimira Vukccevicca Radiju Slobodna Evropa da BIA i MUP Srbije znaju ko su osobe koje komuniciraju sa Mladicem I Karadzicem, savetnik srpskog predsednika Jovan Simic podseca da su svi rokovi za izrucenje haskih begunaca vec istekli I da je ovakvo objavljivanje informacija mozda ipak rezultat ozbiljne akcije da se ovo pitanje sto pre okoncca.
Profesor Fakulteta civilne odbrane Zoran Dragisic ocenio je da nimalo nije slucajno sto se vesti o otkrivanju mreze pomagaca haskih begunaca pazljivo plasiraju i da ne cudi izjava srpskog tuzioca Vladimira Vukcevica da su locirani jataci Ratka Mladica. Prema njegovim recima, stav tuzioca treba vrlo ozbiljno shvatiti i izmedu redova procitati da se zapravo radi o najavi hapsenja.
XS
SM
MD
LG