Dostupni linkovi

BEOGRAD


Predsednik Srbije Boris Tadic, izjavio je u nedelju nakon sastanka u Beogradu s admiralom Harryem Ulrichom, komandantom zdruzene komande NATO snaga u Napulju, da posledica pregovora o buducem statusu Kosova mora biti stabilnost regije i mir. Predsednik Tadic je potvrdio da partnerski odnos Srbije s NATO-om ima znacajnu bezbednosnu i politicku dimenziju.
Admiral Harry Ulrich izjavio je da je pitanje Kosova vrlo vazzan politicki, ekonomski i vojni izazov, te ocenio da je zato vazzno nacci odgovarajucce ressenje.

BEOGRAD
Bez kompromisa je nemoguche ressiti kosovsko pitanje, a nezavisnost nije kompromis, ocenio je predsednik Vlade Srbije Vojislav Kosstunica bugarskoj nacionalnoj agenciji (BTA) i bugarskom nacionalnom radiju (BNR). On je kazao da je za Srbiju neprihvatljiva i uslovna nezavisnost Kosova, dodajuchi da nezavisnosti ili ima ili je nema i da nije moguce da ona bude uslovna. "Resenje treba da se trazzi samo u onim okvirima, u kojima se orijentisala i Srbija i Crna Gora i sve druge drzzave iz regiona. A to su integracije, umesto dezintegracija", istakao je Kosstunica uocci
posete Bugarskoj.
XS
SM
MD
LG