Dostupni linkovi

BEOGRAD


Predsjednik Haskog tribunala Teodor Meron izjavio je nakon razgovora sa premijerom Srbije Vojislavom Kostunicom da je medjunarodna zajednica nestrpljiva zbog beskonacnog odlaganja u ispunjavanju preostalih obaveza Srbije prema Haskom tribunalu posebno kada se radi o izrucenju Ratka Mladica i nedostatku vidljive saradnje u hvatanju radovana Karadzica.
Prema navodima ministra odbrane Srbije i Crne Gore
Zorana Stankovica Meron je dao vlastima u Srbiji rok do kraja godine da Haskom sudu izruce Ratka Mladica. U suprotnom Srbija ce biti "izopstena" iz procesa evroatlanskih integracija.
Stankovic je, gostujuci na Radioteleviziji Srbije, prenio takodje da je Meron rekao i da ce, ako ta obaveza ne bude ispunjena do odredjenog roka, za gradjane Srbije naici "veoma teski trenuci".

BEOGRAD
Ministar za ljudska i manjinska prava Srbije i Crne Gore Rasim Ljajic zatrazio je hapsenje i pokretanje krivicnog postupka protiv pripadnika neonacisticke grupe “Nacionalni stroj”. U saopstenju objavljenom u Beogradu se navodi da ministar Ljajic najostrije osudjuje upad pomenute grupe na tribinu Filozofskog fakulteta u Novom Sadu, organizovanu u srijedu vece povodom Svjetskog dana borbe protiv fasizma.
XS
SM
MD
LG