Dostupni linkovi

VUKOVAR


Od proljeća sljedeće godine Hrvatska i Srbija bit će ponovno povezane dunavskom trajektnom linijom Vukovar – Bač. Ugovor o tome danas su u Vukovaru potpisali Kolinda Grabar Kitarović, hrvatska ministrica vanjskih poslova i Miroljub Labus, potpredsjednik vlade Srbije.

SARAJEVO
Tuzilastvo BIH zatrazice od drzavnog suda da odredi pritvor za tri osobe koje su ovoga tjedna uhapsene pod sumnjom da su spremali teroristicki napad u Sarajevu. Kako neslužbeno prenosi sarajevski mediji moguca meta samoubilackog napada jednog od osumnjicenih moglo je biti neko od diplomatskih predstavnistava u BiH.

BEOGRAD
Specijalni tužitelj za ratne zlocine Srbije Vladimir Vukcevic najavio je da sudjenje pripadnicima paravojne formacije “Skorpioni” koji su optuzeni za ubojstvo sest zarobljenih Bosnjaka u blizini Trnova, u srpnju 1995 godine, poceti krajem studenog ove godine.

DEN HAAG
Raspravno vijece Haskog suda odobrilo je zahtjev Tuzilastva za dopunu optuznice protiv hrvatskih generala Ivana Cermaka i Mladena Markaca. Navodi se da ce dopunjena optuznica sadrzavati dvije nove tocke optuzbe i nove cinjenicne navode kojima se modificira geografsko i vremensko vazenje optuznice, detaljnije identificiraju sudionici tzv. udruzenog zlocinackog pothvata i uloga optuženih u njemu, te oblici njihove krivicne odgovornosti.
XS
SM
MD
LG