Dostupni linkovi

BEOGRAD/PRISSTINA


Predsednica Koordinacionog centra za Kosovo Sanda Rasskovich-Ivich upozorila je da bez saglasnosti Beograda, "buduche ressenje statusa Kosova neche trajati dugo i neche doprineti stabilizaciji Srbije i regiona".
"Naprotiv, stvoriche nove tenzije u regionu, a svaki eventualni presedan mogao bi da izazove lanccanu reakciju ne samo na Balkanu. Kada to kazzem mislim na jug Srbije, Makedoniju, Grccku, Republiku Srpsku, ressenje srpskog pitanja u Hrvatskoj...kao i na moguche refleksije ccak i u zemljama Evropske unije", navela je Sanda Rasskovich-Ivich u autorskom tekstu za sajt agencije Beta "KosovaKosovo".
Za razliku od nje, predsednik stranke "ORA" Veton Suroi, naveo je u autorskom tekstu za isti sajt, da nezavisnost Kosova "nije pitanje zastave, himne, grba, bitke na Kosovu polju i ilirsko-dardanskog kontinuiteta". "Nije ni stvar izolacije od ostalih. Nezavisnost Kosova u 21. veku je pitanje upravljanja, bezbednosti i perspektive", ocenio je Suroi. Prema njegovoj oceni, Srbi na Kosovu ne mogu biti zassticheni bez predaje odgovornosti i ovlasschenja vechinskom albanskom narodu na Kosovu.
XS
SM
MD
LG