Dostupni linkovi

BANJA LUKA


Udruzenje gradjana za povratak stare devizne stednje u Bosni i Hercegovini i dijaspori nezadovoljni nacinom na koji se rijesava pitanje deviznih stedisa za davdeseti oktobar najavljuju blokadu Centralne banke Bosne i Hercegovine.
JERUSALEM
Izrael je suspendovao vojnu operaciju u pojasu Gaze nakon sto su palestinski militanti prestali sa raketnim napadima, ali je spreman da je nastavi ako dodje do novih napada, saopstili su danas bezbjednosni zvanicnici. Oni su rekli da je ofanziva, koja je trajala cijelu sedmicu i sastojala se od vazdusnih napada na fabrike oruzja i skladista, postigla svoj cilj - slabljenje militanata.
DZAKARTA
Ambasada SAD u Dzakarti upozorila je danas americke drzavljane da su oni i njihovi interesi glavna meta napada u Indoneziji, nakon jucrasnjih eksplozija u restoranima na ostrvu Bali, u kojima su poginula najmanje 32 lica. U pismu, ambasada navodi, kako ima pouzdane informacije da teroristi planiraju jos napada u Indoneziji.
IRAK
Amerieke trupe u Iraku ubile su najmanje osam pobunjenika u jednom selu u blizini granice sa Sirijom, prvog dana nove vojne ofanzive "celicna pesnica", saopstila je danas vojska SAD. Oko 1.000 americkih vojnika, uz podrsku helikoptera i aviona, poceli su jucer ofanzivu protiv militanata Al Kaide, sa ciljem da uguse nasilje pred referendum o novom ustavu Iraka.
MIRANSAH
Dvojica pakistanskih vojnika su ubijena, a cetvorica ranjena u napadima militanata teroristieke mreze Al Qaida u blizini avganistanske granice, gdje se vojnici veæ danima bore protiv njih. Militanti su rano jutros ispalili rakete na vojni kontrolni punkt, u blizini grada Miransaha, u pakistanskom plemenskom regionu Sjeverni Vaziristan, 400 kilometara jugozapadno od Islamabada.
SAN SALVADOR
U erupciji najveæeg vulkana u Salvadoru, prvi put za posljednjih 100 godina, poginulo je dvoje ljudi, dok je nekoliko hiljada bilo prisiljeno da napusti svoje domove. Vulkan Ijamatepek, poznat kao Santa Ana, izbacio je vrelo kamenje, pepeo i kljucalu vodu i veliki plamen dima koji je dostigao visinu od 16 kilometara. Oeekuje se evakuacija jos 3 000 ljudi.
XS
SM
MD
LG