Dostupni linkovi

logo-print

BANJALUKA


Nekoliko tisuća penzionera iz Banje Luke i drugih gradova Republike Srpske zatražilo je danas na prosvjedu u Banjoj Luci poboljšanje materijalnog položaja, isplatu penzija iz 2002.godine i njihovo usklađivanje sa rastom plaća.
Protest umirovljenika je počeo oko 11.00 sati uz transparetne "Tražimo penzije u punom iznosu" i "Isplatite nam zarađeno", te pitanje vlastima "Da li su i vaše plaće umanjene". Nakon psovjeda na glavnom banjalučkom trgu, penzioneri će, kako je najavljeno, prošetati do zgrade vlade RS-a.Očekuju se razgovori s predstavnicima vlasti.

SARAJEVO
U Sudu BiH za danas je zakazan početak iznošenja završne riječi na suđenju Anti Jelaviću za zloupotrebu položaja ministra obrane Federacije BiH tijekom 97. i 98. godine. Nakon što danas i sutra završne riječi daju tužitelj i odvjetnik optuženog, sudu će se moći obratiti i nekadašnji član BH Predsjedništva Ante Jelavić. Optužnica ga tereti za nezakonito preusmjeravanje sredstava koje je Hrvatska upućivala Hrvatskom vijeću obrane, kao pomoć hrvatskoj komponenti Vojske FBiH.

Preporučujemo

XS
SM
MD
LG