Dostupni linkovi

BEOGRAD


Predsednik Skupsstine Srbije i Crne Gore Zoran Sami izjavio je da je "apsolutno neophodno" da zbog objektivne odgovornosti, ministar odbrane Prvoslav Davinic odmah podnese ostavku. Sami je agenciji Beta rekao da se posle svega ssto se desilo u Ministarstvu odbrane drzzavne zajednice mora do kraja ispitati odgovornost svih iz tog resora koji su ucestvovali u sklapanju ugovora vrednog 300 miliona evra. Ministar finansija Srbije Mladan Dinkic occekuje od predstavnika Crne Gore da u nadleznim drzavnim institucijama podrze zahtev za smenu ministra Prvoslava Davinica. "Vojska Srbije i Crne Gore se finansira sa 94 odsto iz budzeta Srbije i ako vecina trazi smenu Davinica, Crna Gora treba da podrzi taj predlog", rekao je Dinkic. Generalsstab Vojske SCG saopsstio je da ministarstvu odbrane nije upuchivao zahteve za sklapanje ugovora o nabaci naoruzzanja i vojne opreme sa bilo kojim proizvodjaccem i da je za pomenuti sporazum sa firmom "Mile Dragicc" saznao iz medija. Ministar odbrane SCG Prvoslav Davinich predocciche u
ponedeljak i utorak drzzavnom vrhu kompletnu dokumentaciju o kupovini opreme za Vojsku SCG od kompanije "Proizvodnja Mile Dragich", saznaje agencija Beta od izvora u Ministarstvu odbrane.
Oprema koju firma "Proizvodnja Mile Dragich" prodaje Vojsci SCG znatno je jeftinija od inostrane opreme istih performansi, izjavio je u nedelju vlasnik te kompanije Mile Dragich.
XS
SM
MD
LG