Dostupni linkovi

Napad na novinara Bota Sot


Lekari Klinicko-bolnickog centra u Pristini kazu da je zdravstveno stanje Bardilja (Bardhyl) Ajetija, novinara dnevnika “Bota Sot”, koji je u petak uvece ranjen u napadu iz automatskog oruzja, stabilno ali sa visokim stepenom rizika.

Dezurni lekar na Intezivnoj klinici Zek Zeka (Zekë) je nakon hirurske intervencije izjavio:

“Stanje pacijenta Bardilja je stabilno. Dobro je podneo operaciju glave. Sada se nalazi na intenzivnoj nezi. S obzirom da je ranjen u glavu i rame, moze se realno proceniti da je njegov zivot i dalje u opasnost. Ima sanse da prezivi ali je rizik veliki”.

Bardilj Ajeti tesko je ranjen kada su na njega iz vozila u pokretu pucali za sada nepoznati napadaci. “Napad se dogodio u petak uvece oko 21 cas i 30 minuta, u blizini sela Bresalce, na magistrali Pristina-Gnjilane”, kaze portparol Kosovske policijske slzbe Refki Morina:

“Ajeti je imao kvar na automobilu, i dok ga je jedno vozilo slepalo u tom trenutku je iz drugog vozila u pokretu pucano na njega i metak ga je pogodio u glavu”.

Prema recima portparola Morine policija traga za pociniocima:

“Jos uvek nemamo podatke o motivima i pociniocima ovog napada, a istraga je u toku”.

Ajeti je kolumnista dnevnika “Bota Sot”, koji je blizak predsedniku Kosova Ibrahimu Rugovi. Ovo je drugi napad na novinara "Bote sot". 2002. godine ubijen je novinar tog lista Bekim Kastrati. U posleratnom periodu na Kosovu ubijen je i Sefki Popova (Shefki) novinar Rilindje.

Ova dva ubistva novinara jos nisu rasvetljena.
XS
SM
MD
LG