Dostupni linkovi

Haradinaj telefonirao iz Haga na skup svoje stranke


Telefonski poziv je usledio tokom ceremonije proslave 5-godisnjice osnivanja Alijanse, na kojoj su izneti rezultati u radu ove politicke partije koja je sada deo vladajuce koalicijem, zajedno sa Demokratskim savezom Ksoova.

Haradnaj je ovom prilikom zatrazio, u prvom redu, vece angazovanje u vodjenju sadasnjih procesa na Kosovu i ostavljanje po strani podela, u vezi sa raznim pitanjima.

“Ono sto cu zatraziti od svih je bezrezervna podrska za institucije Kosova, saradnja sa medjunarodnim institucijama na Kosovu da bi se procesi vodili napred. Razumljivo je da ono sto neko od nas drugacije razmislja, ili trazo da bude bolje, ali jedini nacin da se ucini dobro za Kosovo je podrska procesima, bezrezervna podrska institucijama, ostavljanje po strani razlika i to sve imajuci u vidu da su u pitanju izuzetno znacajni trenuci za Kosovo”, rekao je Haradinaj.

Premijer Kosova i prvi podpredsednik Alijanse za buducnost Kosova, Bajram Kosumi je rekao da je njegova vlada nasledila velika dostignuca koja je tri meseci ranije postigla vlada dok je na njenom celu bio Haradinaj. Kosumi je rekao da veruje u nevinost predsednika Alijanse koji je optuzen od strane Haskog tribunala, kao sto je visoko ocenio spremnost i odlucnost Haradinaja da saradjuje sa Tribunalom.

Kosumi je kazao da za njegovu vladu ima nekoliko prioriteta, medju kojima, prema njegovim recima su konacni status i ekonomski razvoj.

“Postizanje nezavisnosti i briga za gradjane, to podrazumeva utvrdjivanje i resavanje pravih problema gradjana, umesto da tracimo energiju i vreme na omalovazavanju jedan drugoga”, kazao je Kosumi.

Za pet godina predsednik ovog politickog subjekta je Ramush Haradinaj, koji iako u pritvoru Haskog tribunala i dalje je predsednik ove partije.

Ova partija ima osam poslanika u Skupstini Kosova, deo je vladajuce koalicije i iz njenih redova je premijer Kosova i cetiri ministara.
XS
SM
MD
LG