Dostupni linkovi

Policija jos nije ušla u trag ubicama


Portaprol Kosovske policijske sluzbe porucnik Refki Morina kaze kako se ubica udaljio sa mesta ubistva i velikom brzino nastavio prema Decanima.

“Vozilo koje je preticalo pucalo je na vozila Opel Montero, ranivsi tesko vozaca. Zrtva je prebacena u bolnici u Peci, gde je od zadobijenih rana preminula. Vozilo koje je pucalo na zrtvu je nastavilo prema Decanu”, kaze Morina.

Prema njegovim recima do sada nema nekih zvanicnih informacija u vezi sa izvrsiocima ovog ub istva niti mogucim motivima. Istrazne jedinice su na terenu.

“Istraga je odmah zapoceta u pravcu identifikovanja moguceg izvrsioca krivicnog dela, istovremeno lice koje je bilo sa pokojnim Enverom Haradinajem u vozilu je dalo izjavu policiji u vezi sa onim sto je video na licu mesta, vozilu iz kog je pucano i sumnjivim osobama”.

Prema nasim informacijama saputnik u vozilu sa Haradinajem je bio Artan Toljaj, iz sela Prapacane kod Decana.

Prema dasadasnjim saznanjima policija raspolaze informacijom da je vozilo iz kojeg je pucano i smrtno ranjem Enver Haradinaj, bilo crvene boje.

Ubistvo Envera Haradinaja, brata bivseg premijera i Haskog optuzenika, Ramusha Haradinaja je ostro osudjeno od strane medjunarodnih i domacih predstavnika, politickih partija, predstavnika kancelarija zapadnoevropskih zemalja akreditovanih na Kosovu i gradjana Kosova.

Premijer Kosova Bajram Kosumi koji je i danas posetio porodicu Haradinaj u selu Glodjane je ocenio da se radi o ljudima koji vec godinu dana kazu kako ce da zapale Kosovo, i posto do tada nisu uspeli, a ni u martu kada je Ramush otisao za Hag to im nije uspelo, pokusavaju sada da zapale Kosovo, rekao je Kosumi i pozvao gradjane Kosova da se ponasaju dostojanstveno.

“Pozivam da jezik, recnik budu pod kontrolom da se ne kazu reci koje mogu da izazovu vece probleme”, kazao je Kosumi.

Enver Haradinaj ce biti sahranjen u nedelju u 16 casova na groblju palih boraca u selu Glodjane, u kojem su sahranjena i njegova braca Luan i Shkelzen Haradinaj, koji su poginuli kao borci bivse OVK.

Predsednik Kosova, Ibrahim Rugove je dan sahrane Envera Haradinaja posebnim ukazom proglasio danom zalosti na Kosovu.

* * * * *

Britanski sudac Bonomy potpisao je danas odluku o privremenom puštanju na slobodu Ramusha Haradinaja zbog prisustvovanja sahrani brata, saopšteno je iz Haškog tribunala.
XS
SM
MD
LG