Dostupni linkovi

BRISEL


Visoki predavnik Evropske unije Havijer Solana stize u cetvrtak u Beograd , a jedan od ciljeva njegove posjete je podsticaj stabilizaciji drzavne zajednice Srbije i Crne Gore saopsteno je u Briselu . Predsjednik Srbije Boris Tadic izjavio je da bi u cetvrtak predstavnici Srbije, Crne Gore i drzavne zajednice trebalo da usaglase politicki sporazum kojim bi bili definisani amandmani na Ustavnu povelju. Prema Tadicevim rijecima promjenama Ustvane povelje parlament drzavne zajednice ponovo bi postao legitiman.

BEOGRAD
Predsjednik Vlade Srbije Vojislav Kostunica ocijenio je da ce zvanicni Beograd spremno docekati pocetak razgovora o ispunjavanju standarda na Kosovu . Na konferenciji za novinare on je napomenuo da ce razgovori poceti prakticno 11. aprila kada u Beograd dolaze predstavnici Kontakt grupe za Kosovo.
Premijer nije zelio da se eksplicitno izjasni za ili protiv inicijative vladike lipljanskog Teodosija i zahumsko-hercegovacckog Grigorija, da Srpska pravoslavna crkva ima mogucnost da o situaciji na Kosovu direktno pregovara sa predstavnicima medjunarodne zajednice.
XS
SM
MD
LG