Dostupni linkovi

Nema vremena za gubljenje


Predsednik Rugova je oceniio da je jucerasnji napad na njega koji je bio pokusaj da se ometa hod napred Kosova nije destabilizovao situaciju, dok je Jessen Petersen rekao da je osudio taj akt.

“Ja sam snazno osudio napad na predsednika Rugova, to je bila prva stvar koju sam danas rekao predsedniku”, rekao je Jessen Petersen isticuci kako je Kosovou martu prosle godine imalo tri teska i uzasna dana, koji se nadamo nikada nece ponoviti.

Predsednik Rugova ocenjujuci da je jucerasnji napad bio upren protiv procesa na Kosovu rekao da je opste stanje na Kosovu stabilno.

“Stanje je pozitivno i mi smo svesni i pratimo to stanje. Gradjani su shvatili dana Kosovu treba da buide mira, nezavisno hoce li doci 17, 18 ili 20 mart. Takodje smo razgiovarali i o stvaranju nove vlade”.

Prema recima najvisih predstavnika medjunarodne administracije i institucija Kosova na sastanku se najvise razgovaralo o formiranju nove vlade Kosova i koracima koje treba preduzeti u njenom formiranju, sto je Jessen Petersen nazvao kljucem za hod napred

“Mi nemamo vremena za gubljenje i imamo potrebe da imamo formiranu vladu, da obezbedimo da se ostvaruju standardi i za pozitivnu procenu tokom ljeta, kako bi se uslo u razgovore o konacnom statusu”, rekao je Jessen Petersen.

Istovremeno predsednik Rugova je informisao sefa UNMIK-a da ce tokom sutrasnjeg dana imati sastanke sa liderima dve najvece opozicione partije DPK i”Ora”, Hashimom Thaqijem i Vetonom Surroijem da bi razgovarao o nacinu formiranja nove vlade Kosova.

Tokom dana predsednik Rugova se sastao sa predstavnicima koalicionog partnera AZBK.
XS
SM
MD
LG