Dostupni linkovi

logo-print

BRISEL


Predsednik Sjedinjenih Američkih Država (SAD) Džordž Buš (George Bush) je danas na početku četvorodnevne posete evropskim zemljama pozvao iz Brisela evropske saveznike da prevladaju "prolazne" nesuglasice sa Amerikom i da pruže političku i ekonomsku pomoć "mladoj iračkoj demokratiji".
Predsednik Buš je još pozvao Evropljane da podrže nastavak izraelsko-palestinskog mirovnog procesa. Rekao je da Sjedinjene Američke Države smatraju da Sirija mora okončati okupaciju Libana i prekinuti podršku pobunjenicima u Iraku i palestinskim ekstremistima.
Vlastima u Iranu, američki predsednik je poručio da moraju da prestanu da podržavaju teroriste i da prekinu razvoj programa za izradu nuklearnog oružja.
Predsednik Sjedinjenih Američkih Država je pozvao Rusiju da osnaži demokratske procese i vladavinu prava, a evropske saveznike da podrže reformske procese u toj zemlji.
Sjedinjene Američke Države podržavaju jaku Evropu rekao je još predsednik Buš dodavši da smatra da je osnov bezbednosti u svetu savezništvo Sjedinjenih Američkih Država i Evrope.
Predsednik Buš je večeras u Parizu.
XS
SM
MD
LG