Dostupni linkovi

Prioritet ostaju standardi


Ruecker je na prvoj konferenciji od preuzimanja duznosti istakao kako ce se proces privatizacije nastaviti, ali prioritet ostaju standardi.

“Ja sam umereni optimista da mi mozemo da imamo pozitivnu ocenu standarda”, rekao je Ruecker, ocenjujuci da na Kosovu ima jos mnogo da se uradi, ali da je ono sto je do sada uradjeno zasnovano na uspesnim osnovama.

On je rekao da ce se njegov posao oslanjati na odnosima partnerstva sa vladom premijera Haradinaja, cije je dosadasnje angazovanje ucenio uspesnim.

“Sve treba uraditi u partnerstvu izmedju UNMIK-a i vlade, jer mi zavisimo jedan od drugoga i ovde smo da podrzimo kosovare, sto je nasa misija”, rekao je Ruecker ocenjujuci kao uspesan korak napred potpisivanje ugovora o privatizaciji 12 preduzeca iz treceg kruga privatizacije.

“Juce sam ja potpisao ugovore iz trece runde privatizacije i tu je bilo 12 ugovora u ukupnoj vrednosti od 10 miliona eVra”, rekao je Reucker.
On je rekao da nema nameru da menja struktuRu Borda direktora KPA niti operacionalne politike, jer bi to zahtevalo mnogo vremena i te bi promene moraLa da potvrdi i pravna kancelarija UN u Nju Joruku.

Sef IV stuba UNMIK-a je veoma znacajnim ocenio i pitanje sporazuma o slobodnoj trgovini.

“Buducnost Kosova je u evropskom i regionalnom kontekstu, ne samo po pitanju energije i sporazuma u Atini, vec i sporazuma o slobodnoj trgovini sa drugim zemljama”, rekao je Ruecker, koji je komentarisuci najavljeno povlacenje Makedonije od sporazuma o slobodnoj trgovini sa Kosovom rekao da nema povlacenje od razgovora za potpisivanje sporazuma, ali da se radi samo o promenama datuma.
XS
SM
MD
LG