Dostupni linkovi

JERUSALIM


Izraelski i palestinski zvanicnici su najavili mogucnost objave formalnog primirja na predstojecem samitu izraelskog premijera Ariela Sharona i palestinskog predsjednika Mahmouda Abbasa naredne nedjlje u Egiptu. Zamjenik izraelskog premijera Simon Peres izjavio je za drzavni radio kako izraelska vlada u medjuvremenu nastavlja aktivnosti o povlacenju vojske sa Zapadne obale, oslobadajnju palestinskih zatvorenika i eventualnoj amnestiji za militante. Izraeslko-Palestinskom samitu u kairu ce biti domacin egipatski predsjednik Hosni Mubarak, a prisustvovace mu i jordanski kralj Abdulah.

TBILISI
Premijer Gruzije Zurab ZZvanija pronadjen je mrtav u stanu njegovog neimenovanog prijatelja koji je takodje nadjen mrtav, saopstila je gruzijska policija. Navodi se da je uzrok smrti, najvjerovatnije, trovanje gasom. Predsjednik Mihail Sakasvili, u skladu sa zakonom, treba u roku od sedam dana da parlamentu predlozi novu vladu.

KIRKUK/BAGDAD
Dvanaest irackih vojnika je poginulo u napadu naoruzanih osoba na autobus kojim su se vozili , saopstila je iracka vojska. Navodi se da se incident dogodio na sjeveru Iraka blizu grada Kirkuk. Policija je saopstila da je u poslednja 24 sata poginulo troje, a deset Iracana je povrijedjeno u napadu pobunjenika u blizini Bagdada.
XS
SM
MD
LG