Dostupni linkovi

Poginuo UNMIK-policajac u Prizrenu


U eksploziji eksplozivne naprave koja je postavljena u vozilo medjunarodne policije, na lokaciji izmedju autobuske stanice i robne kuce ”Ben – af” u Prizrenu, zivot je izgubio jedan pripadnik medjunarodne policije iz Nigerije, saopsteno je iz UNMIK policije u Pristini.

“Jutros oko 8,20 minuta u Prizrenu, jedan UNMIK policajac je ubijen u ekspoziji koja je unistila vozilo kojim je zrtva odlazila na posao”, rekao je glasnogovornik UNMIK-a Neeraj Singh, precizirajuci da je zrtva pripadnik civilne policijske jedinice iz Nigerije.

Za sada, prema Singhu, nema detalja o eksploziji i vrlo je rano govoriti o mogucim motivima ovog ubistva.

Osudu i uznemirenost povodom ovog dogadjaja izrazili su sef UNMIK-a Soren Jessen Petersen, predsednik Kosova Ibrahim Rugova i premijer Ramush Haradinaj.

Posle sastanka sa premijerom Haradinaj sef UNMIK-a je rekao da je o ubistvu pripadnika UNMIK policije saznao neposredno pred dolazak na sastanak kod premijera.

“Mi smo mnogo uznemireni i u ime kolega izrazavamo nase uznemirenje porodici, ali u ovom trenutku nemamo drugih informacija”, rekao je Jessen Petersen.

Povodom ovog incidenta reagovali su i najvisi predstavnici institucija Kosova.

Muhamet Hamiti, portparol predsednika Kosova je izjavio da je predsednik Rugova izrazio zaljenje za incident u kojem je nastradao pripadnik policije, koji je u misiji mira na Kosovu.

“Osudjujemo eksploziju koja se danas dogodila u Prizrenu. Zahtevamo hitnu istragu okolnosti pod kojima je smrt nasao jedan medjunarodni policajac. Izrazavamo duboko zaljenje za gubitak zivota pripadnika medjunarodne policije, koja je ovde u misiji mira”, rekao je Hamiti.

Uznemirenost povodom ovog teskog incidenta je izrazio i premijer Kosova Ramush Haradinaj.

“Bila je sokantna vest da je u eksploziji koja se dogodila u Prizrenu zivot izgubio jedan UNMIK policajac iz Nigerije. I vlada Kosova i ja licno smo duboko dirnuti od ove vesti. Kada budemo imali dodatne informacije mi cemo se obratiti gradjanima Kosova, ali za pocetak kazem de je to bolna vest za sokantan dogadjaj koji se zbio”, rekao je Haradinaj.

Treba sacekati rezultate istrage o ovom slucaju i ne treba se baviti spekulacijama porucio je sef UNMIK-a Jessen Petersen

“Za sada bih sugerisao da svi istaknemo da je ovo tragican dogadjaj, ali nije dobro da ulazimo u bilo kakve spekulacije u vezi sa ovim”, rekao je sef UNMIK-a.
XS
SM
MD
LG