Dostupni linkovi

BEOGRAD


Specijalni tuzzilac za ratne zloccine Vladimir Vukccevic izjavio je povodom navoda predsednice Fonda za humanitarno pravo Natasse Kandic da su u maju 1999. godine spaljena tela kosovskih Albanaca u fabrici Macckatica u Surdulici, da je Tuzzilasstvo ovim povodom vec otpoccelo sa proverama.
Natasa Kandicc isticce za Radio Slobodna Evropa da je prema informacijama kojima raspolazze u maju 1999. godine u dva navrata spaljeno 110 tela i da su za to odgovorni Dragomir Tomicc, predsednik Simpa, Milorad Ulemek Legija i pripadnici Jedinicie za specijalne operacije. Ona ne iskljuccuje mogucnost da je bilo joss ovakvih sluccajeva. Kandiceva dodaje da je osim Tuzzilasstva za ratne zloccine reagovalo i Ministarstvo unutrassnjih poslova i da su u tom kontekstu vec poccele neke smene.
Ministar pravde u Vladi Srbije Zoran Stojkovicc je rekao da nije ccuo informaciju o spaljivanju tela Albanaca, postavljajucci istovremeno pitanje ssta je sa grobnicama u kojima su sahranjeni i Srbi. "Ja sam imao informacije 1992. godine takodje nevladinih organizacija visse od 5 hiljada Srba sahranjeno na Kovaccima, Zlatisstu i u Taccinu ali niko nije postavio to pitanje," rekao je Zoran Stojkovicc.
XS
SM
MD
LG