Dostupni linkovi

Haradinaj završio razgovor sa istražiocima Tribunala


“Objasnio sam sve sto je bilo vezano za visegodisnje spekulacije i optuzbe, koje su upucivane na moju adresu”, rekao je Haradinaj nakon zavrsnog razgovora sa istraziocima Haskog tribunala u Pristini. Haradinaj je na konferenciji za novinare rekao da se vraca svom poslu:

“Moj deo obaveze kao gradjanina je zavrsen i ja vise nemam drugih obaveza prema tribunalu u Hagu, sto znaci da se vracam radu i poslovima koje imam”, naglasio je lider Alijanse.

Ramus Haradinaj je juce i danas u Pristini razgovarao sa predstavnicima Haskog tribunala, koji vode istragu o dogadjajima iz perioda ratnih sukoba na Kosovu 1998. i 1999. godine i aktivnostima Oslobodilacke vojske Kosova, ciji je jedan od komandanata bio Haradinaj:

“Kao sto je poznato, vise godina su kruzile spekulacije i upucivane optuzbe na moju adresu. Oni su u vezi s tim trazili odredjene informacije. Moja objasnjenja su bila jasna i tacna, ali ne u formi pitanja – odgovori, rekao je lider Alijanse, isticuci kako je saradnja sa predstavnicima Tribunala zavrsena te da se ne planiraju novi sastanci.

Ramus Haradinaj je izrazio zahvalnost predsedniku Rugovi, premijeru Redzepiju, predsedniku parlamenta Daciju i politickim liderima Hasimu Taciju i Vetonu Suroiju na iskazanoj podrsci i poverenju.

Lider Alijanse je naglasio kako je uvredjen zbog pozicije u koju su i on i Kosovo stavljeni. Medjutim, naglasio je da je sada sve proslo te da se vraca svakodnevnim obavezama. Inace, Ramus Haradinaj je lider trece partije po broju osvojenih glasova na parlamentarnim izborima 23. oktobra i sada ucestvuje u pregovorima o formiranju nove kosovske vlade.
XS
SM
MD
LG