Dostupni linkovi

PODGORICA / BEOGRAD


Ni danas nema zvaničnih informacija o sinoćnoj sednici Vrhovnog saveta odbrane Srbije i Crne Gore na kojoj je razmotreno ubistvo dvojice vojnika u jednoj kasarni u Beogradu koje se dogodilo 5.oktobra. Saopšteno je tek da je vojsci naređeno da dostavi nezavisnoj komisiji sve relevantne informacije.
Vojska, koja u početku nije dopustila nezavisnu istragu, objavila je nekoliko dana kasnije da su se vojnici međusobno poubijali, pri čemu nije objašnjena činjenica da su u oba tela pronađeni meci ispaljeni iz jedne puške.
Prvoslav Davinić, ministar odbrane i Božo Prelević, čelnik nezavisne komisije formirane za ispitivanje tog događaja izjavili su sinoć u Podgorici nakon sednice Vrhovnog saveta odbrane da nisu tačni navodi medija prema kojima su se u toj kasarni krile neke osobe optužene pred Haškim tribunalom za ratne zločine. Prelević je rekao da u vezi sa događajem "postoje neke nove činjenice", ali nije ništa podrobnije o tome rekao.
Bivši potpredsednik Vlade Srbije Žarko Korać izjavio je u međuvremenu televiziji "Pink" da kao psiholog "nikada nije čuo za samoubistvo pucanjem rafalom u sebe" kao i da je Radomir Ćosić, smenjeni komandant Gardijske brigade stacionirane u toj kasarni, član je brojnih odbora za zaštitu lika i dela Ratka Mladića, Radovana Karadžića i Slobodana Miloševića.
XS
SM
MD
LG