Dostupni linkovi

Nećemo dozvoliti da se ponove martovski događaji


Na pocetku posete Kosovu, ministar Struck se na aerodromu Slatina kod Pristine iza zatvorenih vrata sastao sa sefom UNMIK-a Jessenom Petersenom i komandantom KFOR-a De Kermabonom.

U razgovoru sa sefom UNMIK, Struk je izjavio da ce biti tesko insistirati na implementaciji svih standarda pre otvaranja debate o finalnom statusu Kosova i dodao kako mnoge njegove zapadnoevropske kolege nakon martovskih dogadjaja dele ovo misljenje.

Inace ministar Struck na Kosovo dolazi u vreme zestokih i ostrih napada nekih medjunarodnih organizacija za zastitu ljudskih prava kako se nemacki vojnici tokom martovskih nasilnih protesta nisu angazovali koliko treba na zastiti kosovskih Srba.

Nemacka vojska je na Kosovu da zastiti zivote svih i zadovoljan sam sto je to postignuto, iako nisu spaseni svi zivoti, ocenio je ministar Struck. Ja sam na Kosovo dosao da bih obisao svoje vojnike, kazao je Struck.

“Dosli smo ovde da ih posetimo i dobijemo informacije, jer ovde imamo veliko prisustvo nemacke vojske, kao i da procenimo da li je potrebno nase tako veliko prisustvo”, rekao je namackih ministar odbrane, ne zeleci da komentarise hoce li eventualno doci do smanjenja nemackih trupa.

Na Kosovu je vise od polovine nemackih vojnika angazovanih u mirovnim operacijama i ono je za nas veoma znacajno, istakao je Struck.

“Kosovo je za nas znacajno u smislu sto brze izgradnje demokratskog drustva za sve”, rekao je ministar Struck.
XS
SM
MD
LG