Dostupni linkovi

Vizija moderne države


Hasim Taci je pozvao politicke aktiviste da budu primer tolerantne i demokratske kampanje, s obzirom da ce izbori u oktobru, kako se izrazio, biti izazov za formiranje drzave:

“Ovo je period definisanja politickog statusa. Nas je stav da se status treba resiti na osnovu volje gradjana Kosova, a to je nezavisna i moderna drzava, jer drugo resenje za nas ne postoji”, izjavio je Taci i dodao:

“Mi ne samo da govorimo o drzavi, vec imamo jasnu viziju o tome kako ce stvari izgledati posle nezavisnosti. Drzavu cemo izgraditi tako sto cemo preduzimati rigorozne mere protiv korpucije i organizovanog krminala”, rekao je Hasim Taci.

On je kritikovao usvajanje Ustavnog okvira pre tri godine. “Kada ne bi bilo tog dokumenta danas bi na slobodi bili Fatmir Ljimaj, komandant Remi i Daut Haradinaj. Na Kosovu ne bi bilo politickih zatvorenika”, izjavio je lider Demokratske partije, Hasim Taci.

Premijer Kosova i kandidat DPK za poslanika, Bajram Redzepi ocenio je da je vlada Kosova, koju je vodila Demokratska partija, bila uspesna. Govoreci o standardima Redzepi je rekao:

“Od samog pocetka bili smo jasni da realizacija standarda treba da ide uporedo sa resavanjem pitanja statusa. Zelimo da postignemo visok nivo demokratskih standarda, ali ne da to bude uslov za definisanje konacnog statusa. Takva formula je prihvacena i od strane medjunarodne zajednice. Stoga treba zajednickim snagama da do sredine 2005. godine postignemo napredak koji je neophodan za pocetak razgovora o finalnom statusu Kosova”, izjavio je Bajram Redzepi.
XS
SM
MD
LG