Dostupni linkovi

Nezavisnost izgrađena “čistim rukama”


Alijansa za buducnost Kosova obecava da ce nakon ovih izbora nezavisnost Kosova postati realnost. Medjutim, Alijansa nece prihvatiti bilo koju nezavisnost vec samo onu, kako je rekao njen lider Ramush Haradinaj, izgradjenu ”cistim rukama” i koja je kompatibilna sa evropskim standardima.

“Mi ne upotrebljavamo opijum reci nezavisnost samo kada su nam potrebnin glasovi. Mi svaki dan za to radimo. Mi smo za svakodnevnu nezavisnost, ne za nezavisnost u porcijama i samo tokom izbornih ciklusa”, rekao je Haradinaj.

Prema njemu strateski ciljevi Alijanse su stvaranje drzave Kosovo,
resavanje problema nezaposlenosti i dekriminalizacija kosovskog drustva.

“Mi se znaci zalazemo za funkcionalnu drzavu sa gradjaninom kao subjektom odlucivanja, a ne kao glasackom masinom, ali istovremeno i za jedno evroatlansko Kosovo koja ce se upravljati od odgovorne vlade, koja ce polagati racune i uvek biti promenljiva. Na Kosovu koje mi zelimo da gradimo nece biti nezamenljivih niti onih koji su iznad zakona”, porucio je Haradinaj, objasnjavajuci i puteve kojima se do toga moze postici.

“Oko statusa-jasna ponuda medjunarodnoj zajednici za drzavni suverenitet, uz dokaze da smo spremni i sposobni da vodimo zemlju i sami sebe; oko zaposljavanja- privlacenje privrednih investicija, posebno stranih i oko dekriminalizacije –jedan nov vaspitno obrazovni i sudski sistem, jaku i nezavisnu policiju i carine”, kaze Haradinaj.

Alijansa ce voditi mirnu i demokratsku predeizbornu kampanju porucio je podpredsednik Alijanse Naim Maloku.
On je dodao kako posebno mesto u aktivnostima Alijanse zauzima poboljsanje bezbednosne situacije i borba protiv svih vidova kriminala.

“Tolerancija prema kriminalu, sve vece sirenje droge i prostitucije, nedostat borbe protiv korupcije i organizovanog kriminala, neotkrivanje mnogih ubistava koje su se dogodile u ovom periodu su izuzetno uznemiravajuce za gradjane i oni sa pravom sumnjaju u mirnu i sigurnu buducnost mladih generacija”, rekao je Maloku.
XS
SM
MD
LG