Dostupni linkovi

VASINGTON


Prema istrazzivanju americckog magazina "Tajm" aktuelni predsednik Dzordz Buss uzziva podrssku 52 odsto gradjana, a njegov protivkandidat na predstojeccim izborima Dzon Keri 41 procenat glasova. Skok Bussove popularnosti tumacci se upravo zavrssenom konvencijom Republikanske partije na kojoj je i zvaniccno prihvatio kandidaturu i analiticcari isticcu da cce izborna utrka biti veoma neizvesna. Pre konvencije Buss je imao 46 a Keri 44 odsto pristalica.
Buss ima prednost u oblastima kao ssto su borba protiv terorizma, politici prema Iraku i garantovanju jakog vodjstva SAD. Kada je recc o ekonomiji oba kandidata uzzivaju priblizznu podrssku.

NJUJORK
Bivssi predsednik SAD Bil Klinton (Bill Clinton) morache da bude podvrgnut operaciji ugradnje srccanih bajpasa. Americcki mediji javljaju da je Klinton (58) pregledan u njujorssskoj Prezbiterijanskoj bolnici zbog "bolova u grudima". Prema nezvaniccnim informacijama Klinton cce biti operisan vecc u subotu. Vodecci kardiolozi saopsstavaju da nakon operacije Klinton necce morati da smanji svoje aktivnosti, ali cce morati da redovno uzima tablete i da se odrekne navike da ccesto jede fast food, odnosno hranu s nogu, da bi zasstitio arterije. Dzordz Buss, Toni Bler i mnogi drugi drzzavnici uputili su poruke Klintonu sa zzeljama za brzi oporavak.
XS
SM
MD
LG