Dostupni linkovi

ATINA


Hronika Olimpijskih igara.
Vaterpolisti Srbije i Crne Gore boricce se zlatnu medalju u nedelju u finalnom meccu sa Madjarskom nakon pobede nad grcckom reprezentacijom sa 7:3.
Rukometassi Hrvatske nadmetacce se sa Nemacckom za zlato. U polufinalu su pobedili Madjarsku sa 33:31.
Kosarkassi Argentine igracce u finalu nakon pobede nad selekcijom SAD u polufinalu, koja nije porazzena od 1992 od kada nastupaju NBA igracci. Drugi finalista je reprezentacija Italije koja je savladala evropskog prvaka Litvaniju.
Atleticcarke Jamajke osvojile su zlatnu medalju u sstafeti ccetiri puta 100 metara. Druge su bile sprinterke Rusije a trecce Francuskinje.
Americcke takmiccarke su diskvalifikovane zbog nepravilne predaje sstafete.
Ruskinja Tatjana Lebedeva osvojila je zlatnu medalju u skoku u dalj. I srebrna i bronzana medalja pripala je takmiccarkama iz ove zemlje.
Nakon 14 dana takmicenja SAD su osvojile najvisse zlatnih medalja – 29, na drugom mestu je Kina sa 27. Rusija je na treccem mestu sa 17 koliko je pripalo i ccetvrtoplasiranoj Australiji. Od susednih zemalja Rumunija je 12-sta sa 8 zlatnih medalja, 5 srebrnih i 5 bronzanih.
Zemlje sa prostora bivsse Jugoslavije su pri dnu liste. Hrvatska je 59 sa dva srebrna i dva bronzana odliccja. Slovenija 62-a sa jednim srebrom i tri bronze. Srbija i Crna Gora je na 64. mestu sa jednom srebrnom medaljom.
XS
SM
MD
LG