Dostupni linkovi

PODGORICA


Vlada Crne Gore saopsstila je sinocc da nije prekrssila zakonske propise u dosadassnjim aktivnostima na izgradnji hidroelektrane "Buk Bijela". O tom projektu se raspravljano nekoliko puta. 29 aprila data je saglasnost na Sporazum sa Republikom Srpskom, ssto je ratifikovala i skupsstina Crne Gore, saopsstava Djukanovicceva vlada, podseccajucci da je ideja o gradnji stara oko tri decenije i da je prvi ugovor potpisan joss poccetkom devedesetih godina prosslog veka.
Tada je Crna Gora bila izvoznik struje, a sada ima deficit od jedne trechine ukupne potrossnje, navodi se u saopsstenju. Prilikom nastavka projekta izgradnje Buk Bijele biche vodjeno raccuna o uskladjivanju potreba za elektriccnom energijom i zasstitom sredine. Vlada Crne Gore podsecha na primer sporne izgradnje hidrocentrale na reci Kolorado u SAD-u.
Crnogorske nevladine organziacije prikupile su visse hiljada potpisa gradjana kojima se od Skupsstine Crne Gore zahteva da usvoji deklaraciju o zasstiti reke Tare koja je pod zasstitom UNESCO-a.
XS
SM
MD
LG