Dostupni linkovi

NATO ostaje posvećen stvaranju sigurnog okruženja za sve stanovnike


NATO i KFOR ce nastaviti da saradjuju sa UNMIKom kako bi se osigurala bezbednost i time omogucio razvoj demokratskih institucija, rekao je admiral Gregori Johnson: “Dosao sam da iskazem svoje prijateljstvo i da pokazem da sam spreman da saradjujem sa sefom UNMIKa, kao sto smo do sada saradjivali sa svim specijalnim predstavnicima generalnog sekretara”, izjavio je admiral Dzonson, ne precizirajuci o cemu je bilo reci na sastanku sa novim sefom UNMIKa.

Inace, komandant KFORa, nemacki general Holger Kamerhof, pozivajuci kosovske Srbe da ucestvuju na parlamentarnim izborima u oktobru, izjavio je da na Kosovu postoje bezbednosni uslovi za izlazak Srba na izbore. Admiral Dzonson je u tom kontekstu rekao da je zadatak mirovnih snaga da omoguce slobodno funkcionisanje institucija: “NATO i KFOR su zaduzeni za jednu jedinu stvar, da osiguraju bezbedno okruzenje, kako bi se pruzila mogucnost za razvoj demokratskih institucija”, izjavio je komandant juznog krila NATOa za Evropu, admiral Gregori Dzonson. On je pozvao gradjane da postuju zakon i pomognu u stvaranju mirnog okruzenja i slobode kretanja za sve gradjane.

Americki admiral je rekao da NATO ostaje posvecen stvaranju sigurnog okruzenja za sve stanovnike, u cemu ce saradivati sa novim civilnim administratorom: “UNMIKa i KFORa su dve strane istog novcica, takvi su nasi odnosi”, slikovito se izrazio admiral Dzonson.
XS
SM
MD
LG