Dostupni linkovi

Legija i meteorološki izveštaj


RSE
U toku prepodnevnog dela suđena predsedavajući Marko Kljajević je u dva navrata prekinuo suđenje zbog problema sa pritiskom. Prvooptuženi Milorad Ulemek Legija je rekao da je kao svedok dva puta prisustvovao susretu Dušana Spasojevića, označenog u optužnici kao šefa zemunskog klana, i predsednika radikala Vojislava Šešelja. Ulemek je to rekao odgovarajući na pitanje zastupnika porodice Đinđić Rajka Danilovića da li se Spasojević sretao sa još nekim političarem, osim onih koje je pomenuo u odbrani. Takođe, prema Ulemekovim rečima, Spasojević se hvalio da je bio dobar sa mnogim političarima Srbije. Ulemek je još kazao da mu je Spasojević priznao da je ranije prodavao drogu i automobile i da deo bogatstva potiče od tih poslova. Punomoćnik porodice Đinđić advokat Rajko Danilović, je najavio da je ću dokazni postupak položiti i metereološki izveštaj po kojem suprotno odbrani Ulemeka sneg nije padao dana kada se on iz jednog stana gde se krio prebacio u kuću u beogradskom naselju Cerak. Advokat prvooptuženog Ulemeka Slobodan Milivojević:
MILIVOJEVIĆ
Nakon što sam ja stavio prigovor da li je taj papir koji nudi punomoćnik ili bilo ko zaista verifikovan od strane nadležnih institucija ili je to možda neki podmetnuti papir. Znači, treba ga verifikovati u dokaznom postupku a onda potom predočiti okrivljenom i utvrditi da li je okrivljeni govorio istinu ili je sadržina tog dokumenta istinita.
RSE
Istovremeno mediji u Beogradu nekoliko dana objavljuju izveštaje da je jedan od optuženih za učestvovanje u ubistvu premijera, Dejan Milenković Bagzi uhapšen u Grčkoj i da se očekuje njegovo pojavljivanje u sudu, što je demantovala Biljana Kajganić, advokat optuženog Milenkovića.
KAJGANIĆ
Nemam informaciju. Da je u Jugoslaviju verovatno bi znala, a da je uhapšen u nekoj stranoj zemlji u tom slučaju obaveza te strane zemlje je da stupi u kontakt sa našim državnim organima, u kom slučaju bi se pokrenula procedura izručenja. Tako da bi i ta informacija morala da bude objavljena i saopštena. Obzirom da toga nema ja pretpostavljam da je to netačno.
RSE
Nastavak suđenja optuženim za ubistvo premijera Srbije Zorana Đinđića zakazano je za period od 6. do 15. septembra.
XS
SM
MD
LG