Dostupni linkovi

logo-print

SARAJEVO


Most Mehmed-paše Sokolovića u Višegradu upisan je na Listu svjetske baštine UNESCO-a na sjednici Komiteta za svjetsku baštinu UNESCO-a koja se održava u gradu Christchurchu na Novom Zelandu, objavljeno je iz Komisije za očuvanje nacionalnih spomenika BiH.
Ovom odlukom je Bosna i Hercegovina, nakon Starog mosta sa područjem starog grada u Mostaru, dobila drugi spomenik na Listi svjetske baštine.

BAGDAD
Najmanje 25 ljudi je jutros poginulo, a 40 ranjeno eksplozijom automobila-bombe na autobuskoj stanici u Bagdadu, objavila je iračka policija. Eksplozija se dogodila u vrijeme jutarnje špice u četvrti Bajaa, na jugozapadu Bagdada, koju pretežno naseljavaju šiiti.
Iračka policija je objavila da je na obali rijeke Tigris, južno od Bagdada, pronašla tijela 20 muškaraca kojima su odrubljene glave.
  • 16x9 Image

    Mirjana Rakela

    Od 1995. godine stalni je član redakcije na RSE u Pragu, a pored tema iz Hrvatske, bavi se i širim prostorom Balkana. Dobitnica novinarske nagrade 'Lorenzo Natali'  2008. koje dodjeljuje Evropska komisija u saradnji sa Reporterima bez granica i Svjetskim udruženjem novinara. 

XS
SM
MD
LG