Dostupni linkovi

Feral se ponovo rađa?


U Splitu, u zgradi na Šetalištu Bačvice broj 10, u pripremi je 1134 broj Ferala, koji će nakon dvotjedne stanke nastaviti izlaziti, u četvrtak u kolportaži, a u petak na kioscima i na Internetu.

Feral je bio prestao izlaziti zbog financijskih neprilika, odnosno duga državi za porez i tužiteljima za duševne boli, a ruku mu je pružio medijski koncern Europa-press holding u vlasništvu njemačkog WAZ-a i hrvatskog medijskog magnata Nina Pavića, koji su ušli u vlasničku strukturu ove, u svijetu najpoznatije, hrvatske novine.

U hrvatskim novinarskim krugovima godinama nije bila tajna da bi Nino Pavić rado vidio Ferala u Europa-press holdingu. Evo što nam je o Feralu govorio još prije dvije godine, kad je taj tjednik isto bio u financijskoj krizi:

„Mislim da je žalosno da nekim tako vrijednim projektima, s kojima se možemo slagati ili ne, možemo imati isto mišljenje ili ne, zbog okruženja u kojem posluju hrvatske novine, poslovnog i poreznog okruženja, nije omogućen život. Mislim da je to loše, opasno za hrvatsko društvo, hrvatsku demokraciju i da se mora naći načina kako pomoći takvim projektima. Apsolutno je nemoguće sve novinske projekte gurnuti nogom na tržište i pustiti ih da tamo propadnu. Mislim da je to jedna situacija koja je apsolutno ne prihvatljiva na hrvatskom novinskom tržištu.“

Pavić očito nije promijenio mišljenje. No, ni u Europa-press holdingu, ni u Feralu, danas nisu bili raspoloženi potvrditi ovu vijesti, niti objaviti uvjete pod kojima su WAZ i Nino Pavić ušli u Feral, ali se iz pouzdanih izvora posve izvjesno saznaje da su pregovori između ove dvije kuće, stari skoro dvije godine, urodili plodom.

O detaljima će čitatelji Feral Tribuna biti obaviješteni krajem ovog tjedna, kad se Feral vrati na kioske.
XS
SM
MD
LG