Dostupni linkovi

logo-print

SARAJEVO


Sud BiH odredio je jednomeseccni pritvor bivssem premijeru Republike Srpske Gojku Klicckovichu, osumnjiccenom za zloccin protiv ccoveccnosti.
Tuzzilasstvo BiH navelo je da postoji osnovana sumnja da je Klicckovich zajedno sa drugim aktivistima Srpske demokratske stranke, kao visoki funkcioner u opsstini Bosanska Krupa od 1990. do 1992. radio na podeli te opsstine na srpski i bosnjacki deo i naredio, planirao, pripremao, pomagao i podstrekivao ubistva, deportacije, prisilno preseljenje i zatvaranje stanovnisstva.
Gojka Klicckovicha su izruccile srpske vlasti Bosni i Hercegovini pre tri dana. On je bio u bekstvu od 1998. godine, nakon ssto je uz kauciju pussten iz zatvora u BiH, gde je bio pritvoren zbog optuzznice za zloupotrebu polozzaja i falsifikovanja dokumenata.
  • 16x9 Image

    Dragan Štavljanin

    Dragan Štavljanin radi za RSE od 1994. Magistrirao je na problemu balkanizacije (Prag/London), doktorirao na fenomenu "informacione mećave" – višak informacija/manjak smisla (Beograd). Autor je knjiga "Hladni mir: Kavkaz i Kosovo" i " 'Balkanizacija' Interneta i smrt novinara".

XS
SM
MD
LG