Dostupni linkovi

KANDAHAR


Najmanje 12 civila je poginulo, u vazdussnom napadu medjunarodnih snaga u juznoj avganistanskoj provinciji Helmand, saopsstila je danas policija u toj oblasti.
"Devet zzena i tri deteta, cclanovi iste porodice, poginuli su u bombardovanju", rekao je ssef policije Helmanda. NATO je saopstio da je greskom pogodio kucu.
U napadu, koji se dogodio sinoch u okviru zajedniccke operacije avganistanske vojske i medjunarodnih snaga protiv talibana, poginulo je i 20 pobunjenika.
Istovremeno, komandanti holandskih snaga u sastavu NATO-a Dik Berlijn kazao je da su talibani pogubili civile koji su odbili da se ovog meseca bore sa njima.
Prema podacima humanitarnih organizacija, visse od 230 civila poginulo je ove godine u Avganistanu u operacijama medjunarodnih snaga i avganistanske vojske.
Poslednjih meseci odrzzano je niz protesta na kojima je, zbog velikog broja civilnih zzrtava u vojnim operacijama, zahtevano da snage SAD napuste tu zemlju. Medjunarodne snage optuzuju talibane da koriste civile kao stit.
XS
SM
MD
LG