Dostupni linkovi

logo-print

BRISEL


U planu izaslanika UN Martija Ahtisarija o Kosovu mogu biti izvrssene neke, ali ne strategijske promene, ocenjeno je u cetvrtak vece na ministarskom sastanku u okviru zasedanja lidera Evropske unije (EU), izjavio je ssef slovenaccke diplomatije Dimitrij Rupel, dodajuci se i da su se cule ideje da bi predstavnici Beograda i Prisstini mogli dodatno pregovarati u Briselu.
Rupel je objasnio da su medju ministrima "znaccajne razlike oko toga kako occuvati jedinstvo EU" o utvrdjivanju statusa Kosova.
Predsedavajuchi, ministar spoljnih poslova Nemaccke Frank-Valter Sstajnmajer je rekao da "situacija joss nije jasna. Ne zna se joss kada, i da li che biti osnove da evropska misija zameni sadassnju misiju (UN)" na
Kosovu – UNMIK".
Juce je izaslanik EU Stefan Lene pozvao u Pristini kosovske institucije da se uzdrze od jednostranih akcija, kao sto je proglasenje nezavisnosti.
  • 16x9 Image

    Dragan Štavljanin

    Dragan Štavljanin radi za RSE od 1994. Magistrirao je na problemu balkanizacije (Prag/London), doktorirao na fenomenu "informacione mećave" – višak informacija/manjak smisla (Beograd). Autor je knjiga "Hladni mir: Kavkaz i Kosovo" i " 'Balkanizacija' Interneta i smrt novinara".

XS
SM
MD
LG