Dostupni linkovi

U Nišu je vreme stalo


Radan Ilić, jedan od lidera G17 plus, stranke koja je u vladajućoj koaliciji kaže da je u Nišu vreme stalo:

"Ja zaista ne znam da je neko od stranih investitora ovde bilo šta ozbiljno ulagao, a ne znam i da je grad iza takvih investicija, kojih i nema a i da ih je bilo, bilo šta preduzeo, bilo kakve mere. Ni gradonačelnik, ni gradski menadžer kome je to zapravo i posao, nisu preduzeli ništa da do takvih investicija dođe. Grad stoji. Građani koji žive u Nišu, imaju veze sa Nišom i dolaze u Niš to vide - da je ovde zaista vreme stalo za ovih dve i po godine."

Ilić podseća da je pre godinu dana na insistiranje Kostića poništen ugovor sa italijanskim biznismenom Mauricijom Zamparinijem, koji je u izgradnju megamarketa nameravao da uloži 5 miliona eura. Zemljište koje je želeo da uzme pod zakup ovaj biznismen i danas je prazno. Možda je još veća šteta što smo ovim primerom stranim investitorima poslali lošu poruku, da svaki ugovor može da bude poništen pošto se ne dopada jednom čoveku, rekao je Ilić. Gradonačelnik Kostić kaže da će velike investicije uskoro početi da se realizuju, objašnjavajući da je bilo potrebno vreme za pripremu dokumentacije:

"Niš ima potrebe za velikim investicijama a ne za nekim sitnim. To su veliki projekti koji zahtevaju vreme, da se prvo politički dogovori, da se slože vlade zemalja, da se slože i ljudi u našoj vladi, naši ministri."

Kostić međutim od dolaska na čelo Niša obećava izgradnju gasne elektrane, gasovoda, naftovoda i fabrike betona. Ranije je takođe najavio da će uz pomoć kontroverznog biznismena Andre Gelfija u Niš ući čak 5 milijardi dolara. Do sada međutim ni jedno od njegovih obećanja nije realizovano. Otvaranje nekoliko megamarketa za sada su najveće investicije u ovom gradu.
XS
SM
MD
LG