Dostupni linkovi

logo-print

AMAN


Mržnja nije bila uzrok rata na području bivše Jugoslavije ali je mržnja ostala kao rezultat rata, rekao je na Svjetskom gospodarskom forumu za Bliski istok, koji se održava u Jordanu, hrvatski predsjednik Stjepan Mesić.
Mesić je sudjelovao na panel-diskusiji na kojoj je govorio o Hrvatskoj danas ali i o uzrocima rata na jugoistoku Europe.
"Uzrok rata bio je pokušaj stvaranja velike Srbije na ruševinama Jugoslavije, a mržnja je rezultat rata", rekao je hrvatski predsjednik, dodajući da je upravo mržnja koja je ostala nakon rata najveći problem čitavog tog dijela jugoistoka Europe.
"Ratovi su završili a mi smo ostali u okvirima svojih granica, nismo se pomakli ni centimetar dakle taj rat nije bio ni potreban", nastavio je Mesić.
  • 16x9 Image

    Sabina Čabaravdić

    Rođena u prošlom stoljeću. Sasvim slučajno, umjesto pravo završila novinarstvo, već sa 17 se zaljubila u radio i ostala radijski novinar, usprkos izazovima i ponudama s TV-a. Najprije Radio Sarajevo, a potom Radio Slobodna Evropa, koji se 31. januara 1994. godine prvi put oglasio upravo njenim glasom.

XS
SM
MD
LG