Dostupni linkovi

logo-print

MOSKVA


Ruski predsednik Vladimir Putin izjavio je nakon susreta u Moskvi sa nemacckim ministrom inostranih poslova Frank-Valter SStajnmajerom (Frank-Walter Steinmeier) da nema sukoba interesa izmedju Kremlja i Evropske Unije.
"Mi imamo razlicite stavove kako da resimo neke probleme, ali su obe strane spremne da rade na njihovom prevladavanju", istakao je Putin.
Stanmajer je rekao da Rusija i Evropska Unija moraju da sprece da njihove razlike ne prerastu u veliki politicki sukob.
Putin i Stanmajer su se sreli uoci samita Rusije i Evropske Unije u petak u Samari. Medjutim, uspeh ovog skupa je doveden u pitanje zbog ruskog embarga na uvoz poljskog mesa i pretnje Poljske vetom na Sporazum o strateskom parterstvu evropske 27-orke i Rusije ukoliko Moskva ne ukine blokadu.
  • 16x9 Image

    Sabina Čabaravdić

    Rođena u prošlom stoljeću. Sasvim slučajno, umjesto pravo završila novinarstvo, već sa 17 se zaljubila u radio i ostala radijski novinar, usprkos izazovima i ponudama s TV-a. Najprije Radio Sarajevo, a potom Radio Slobodna Evropa, koji se 31. januara 1994. godine prvi put oglasio upravo njenim glasom.

  • 16x9 Image

    Dragan Štavljanin

    Novinarstvom se bavi od 1985. godine, najpre u beogradskom nedeljniku "NIN". Od 1987. godine komentator i voditelj u Prvom programu Radio Beograda. Od 1994. dopisnik RSE iz Beograda, a od 1999. radi u redakciji u Pragu.

XS
SM
MD
LG