Dostupni linkovi

logo-print

VASINGTON


Bela kucha je danas ocenila da predsednik Svetske banke Pol Volfovic (Paul Wolfowitz) nije pravilno postupio u kadrovskoj aferi koja mu se stavlja na teret, ali da to nije dovoljan razlog da on bude smenjen.
Volfovic se poslednjih meseci nassao na meti kritika zbog nepotizma, possto je u Svetskoj banci profesionalno i finansijski protezzirao svoju prijateljicu SSaha Rizu.
Evropska unija danas je saopsstila da zzeli da Upravni odbor Svetske banke donese brzu odluku o sudbini Volfovica, kako bi se ponovo uspostavio kredibilitet te medjunarodne finansijske institucije.
Panel Svetske banke utvrdio je danas da je Volfovic prekrssio vechi broj propisa i da se nassao u sukobu interesa kada je unapredio svoju druzzbenicu Ssaha Rizu i velikodussno joj povechao platu.
Volfovic je odbacio izvesstaj panela, navodechi da je nalaz "neujednaccen i nepotpun" i da je panel prenebregao izjave i dokumente koji ga podrzzavaju.
SAD do sada nisu signalizirale da che uskratiti svoju ccvrstu podrssku Volfovicu, bivssem zameniku drzzavnog sekretara za odbranu SAD, jednom od arhitekata rata u Iraku.
  • 16x9 Image

    Dragan Štavljanin

    Novinarstvom se bavi od 1985. godine, najpre u beogradskom nedeljniku "NIN". Od 1987. godine komentator i voditelj u Prvom programu Radio Beograda. Od 1994. dopisnik RSE iz Beograda, a od 1999. radi u redakciji u Pragu.

XS
SM
MD
LG