Dostupni linkovi

logo-print

VASINGTON


Panel Svetske banke utvrdio je danas da je predsenik banke Pol Volfovic (Paul Wolfowitz) prekrssio visse propisa tokom svog rada na unapredjenju i velikodussnom povechanju plate svoje partnerke SSahe Rize. Recc je o sukobu interesa, zakljuccio je panel.
Volfovic je odbacio izvesstaj panela, optuzujuci ga za "prljavu kampanju" a SAD nisu pokazale nikakav znak da che popustiti u svojoj ccvrstoj podrssci bivssem americckom zameniku drzzavnog sekretara za odbranu i jednom od arhitekata rata u Iraku. Vassington kazze da u nalazima panela nema osnova da Volfovic bude otpussten.
U medjuvremenu, 37 direktora zemalja iz prve linije operacija Svetske banke kazzu u pismu upravnom odboru i Volfovicu da je kriza rukovodjenja nanela sstetu ugledu banke i njenom radu u borbi protiv siromasstva.
  • 16x9 Image

    Dragan Štavljanin

    Novinarstvom se bavi od 1985. godine, najpre u beogradskom nedeljniku "NIN". Od 1987. godine komentator i voditelj u Prvom programu Radio Beograda. Od 1994. dopisnik RSE iz Beograda, a od 1999. radi u redakciji u Pragu.

XS
SM
MD
LG