Dostupni linkovi

BRISEL


SSefovi diplomatija Evropske unije u ponedeljak che u Briselu pozdraviti dogovor srpskih demokratskih stranaka da formiraju proevropsku vladu i, u occekivanju da se to do kraja potvrdi i u Skupsstini Srbije, verovatno nagovestiti ubrzanje i jaccanje evropske integracije Srbije, uz obnovu pregovora o pridruzzivanju.
Od nove srpske vlade se u Briselu occekuje da preduzme odmah sve korake za ubrzanje evropskih reformi, uz jasno opredeljenje i opipljive korake za punu saradnju s Hasskim sudom ccime bi se potvrdilo delovanje pravne drzzave i demokratski nadzor nad sluzzbama bezbednosti i pravosudjem, saopstilo je nemacko predsednistvo EU.

KABUL
Glavni komandant Talibana u Avganistanu, Mula Dadulah (Mullah Dadullah), ubijen je na jugu zemlje u sukobu sa avganistanskim i medjunarodnim snagama u provinciji Helmand, potvrdili su zvanicnici NATO-a
Vojnici su prebacili Dadulovo telo u Kandahar, gde su ga pokazali novinarima.
Dadulah je organizovao vechinu napada talibana na jugu zemlje, a veruje se da je bio odgovoran i za niz otmica stranaca i Avganistanaca.
Mulla Dadullah je nedavno priznao BBC-u da ima spremno oko stotinu samoubica koji cekaju samo na njegovu komandu da bi poceli napad na strane trupe.
U poslednjih nekoliko godina bilo je visse izvesstaja da je Dadulah ubijen.
XS
SM
MD
LG