Dostupni linkovi

logo-print

NJUJORK


Predsedavajuchi Saveta bezbednosti, americcki ambasador Zalmaj Halilzad ocenio je u ccetvrtak da je vechina cclanica Saveta bezbednosti UN za plan Martija Ahtisarija o nadgledanoj nezavisnosti Kosova, uprkos protivljenju Rusije.
Ambasador Rusije u UN Vitalij CCurkin smatra da je izvesstaj misije Saveta bezbednosti, koja je boravila na Kosovu, potvrdio stav Rusije da na Kosovu nisu ispunjeni standardi iz Rezolucije 1244 i da Beograd i Prisstina treba da nastave pregovore.

ZAGREB
Na danasnjem samitu Procesa saradnje u jugoistočnoj Europi (SEECP) u Zagrebu ucestvovace najvisi zvaničnika zemalja regije, predstavnika Evropske Unije, NATO-a, Sjedinjenih Američkih Država i drugih međunarodnih organizacija, medju njima predsednik Evropske komisije Zoze Manuel Baroso, nemacka kancelarka Angela Merkel i americki podsekretar Nikolas Berns.
Predviđeno je potpisivanje Protokola Povelje o dobrosusjedskim odnosima, stabilnosti i saradnji u jugoistočnoj Evropi.
  • 16x9 Image

    Dragan Štavljanin

    Novinarstvom se bavi od 1985. godine, najpre u beogradskom nedeljniku "NIN". Od 1987. godine komentator i voditelj u Prvom programu Radio Beograda. Od 1994. dopisnik RSE iz Beograda, a od 1999. radi u redakciji u Pragu.

XS
SM
MD
LG